Casă de sărbători pentru O.


O. (îl vom numi O. ca să nu-i provoacăm și mai multă durere făcând public cazul lui) este graphic designer, absolvent de studii superioare, un om cu suflet bun și minte ageră, un om care deși abia are mâncare pentru sine însuși, are în grijă un cățeluș frumos, pe care nu vrea să-l abandoneze, un om care anul trecut, de sărbători, deși nu-și permitea să pună mare lucru pe masă, a donat din puținul său pentru o cauză mobilă, pentru copiii sărmani din satele din România.

Din păcate, viața lui nu a fost ușoară și O. este acum depresiv, fără posibilitatea de a face tratament. Mama lui l-a dat afară din casă pe tatăl său care era era alcoolic, iar O. i-a sărit în ajutor tatălui. Din cauza aceasta, mama sa îl urăște și acum și nu dorește să-l ajute, chiar dacă O. ar avea dreptul legal să primească o moștenire de la tatăl său. O. a fost căsătorit o vreme, dar nu și-a permis să cumpere o locuință, a tot apelat la chirie. După o vreme, a intervenit un divorț între cei doi și s-a mutat singur, tot cu chirie. Fiind depresiv, în urma divorțului, nu a reușit niciodată să se stabilizeze din punct de vedere material, a trăit de pe o zi pe alta, fără prea multe speranțe. De tratament pentru depresie nici nu se poate pune problema, nu și-a permis niciodată să-l facă. Astfel, e acum la limita disperării.

În pragul sărbătorilor este și mai rău pentru el, nu-și mai permite să plătească chiria și, omul care i-a închiriat o casă bătrânească, undeva în afara Bucureștiului, îi pretinde chiria de 230 EUR pentru ultimele 3 luni și îl amenință că îl dă afară.

O. muncește zilnic, dar are un PC vechi, cu greu face față cerințelor puținilor clienți pe care-i are. De curând i s-a defectat și monitorul și nici măcar graphic design nu mai poate face. Este un designer talentat, este dispus să accepte orice job pentru a reuși să-și plătească chiria. Nu se teme de muncă, dar fiind în situația descrisă mai sus, este greu să mergi la interviu când nu ai căldură în casă, haine curate și când nu te simți prezentabil sau ai pantofii rupți în picioare.

Vă rog, să-l ajutăm pe O., să-i mai dăm o șansă să-și refacă viața. O. merită să aibă o viață normală, iar dacă printre printre voi există oameni care au fost încercați de depresie, de boli, de foamete, la un moment-dat, atunci sunt sigură că veți reuși să fiți empatici cu situația lui.

Orice sumă, oricât de mică, este de ajutor. Puteți să-i oferiți și încălțari (poarta nr. 41) sau un PC mai bun decât cel pe care-l folosește el, puteți să-i spuneți, poate, doar o vorbă bună (vă pot da profilul lui de Facebook în privat), puteți să-i oferiți consultații gratuite, dacă sunteți psihologi, îi puteți trimite un colet cu mâncare pentru sărbători sau cu haine, orice ajutor este binevenit. Ar fi păcat să-l pierdem pe O., este întotdeauna păcat să pierdem un om, indiferent cine este acest om.
 • Dan Alexandru Zirina

  $10
 • Anonymous

  $30
 • Carmen Mocanu

  $15
 • Iulia Cărnaru

  $25

  Multă sănătate și noroc!

 • Anonymous

  $20
 • Ioan-Radu Tanasescu

  $30

  Bafta.

 • Anonymous

  $50
 • Anonymous

  $5

  Help for O.

No results have been found

Alexandra Marinescu Created Dec 10, 2020 Romania

5

People Taking Interest to Donate This Campaign. Press Like Button, Save This Campaign & Donate Later!

$185 of $600 goal

30.83% Raised by 8 Donations Community

Featured Campaigns

Campaigns selected by our team

Feed the animals at White Post Farm

Donald

Wow! Thank you so much for all your support so far, we are overwhelmed by the me...

$33,005 Raised 330.05%

Goal $10,000

Doggie Styles Mill Valley

Mark

Doggie Styles in Mill Valley has been closed for over a month. The owners, their...

$35,830 Raised 358.30%

Goal $10,000

Troy Brosnan’s koala bush fire relief fund

Steven

Troy Brosnan’s Koala bush fire relief is to provide any help to all the su...

$33,520 Raised 3352.00%

Goal $1,000

Puppy set on fire

Andrew

Spoke with vet and this little guy is only 9weeks old. He may have had acid dump...

$34,365 Raised 202.15%

Goal $17,000